Traditioneel parket

Home » Houten vloeren » Traditioneel parket

Traditioneel parket Tapis

Tapis, dit is Frans voor tapijtparket. Ambachtelijke parket zoals en vanuit oudsher wordt gelegd. Tapis heeft geen mes en groef op de plank maar is een massief houten plank dat doormidden is gezaagd. Tapis wordt geleverd n 6 of 10 mm dik en is 71 mm breed. Indien gewenst is tapis ook leverbaar als 90, 120 of 140 mm breed.
Het wordt als het ware als een tapijt van hout gelegd. Dit door het tapis op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken lijmen waarna het ook nog eens gespijkerd wordt.
Het voordeel van tapis is dat het meerdere keren geschuurd kan worden. Hierdoor heeft het een lange levensduur tot wel 80 jaar. Zoals eerdergenoemd wordt het op een spaanplaat verlijmd en gespijkerd. Echter heeft u vloerverwarming dan wordt een ondervloer van eiken mozaïek gebruikt waar het tapis weer op wordt verlijmd en gespijkerd. Dit doordat deze eiken mozaïek ondervloer een langere warmteweerstand heeft waardoor deze zeer geschikt is voor vloerverwarming.
De afwerking van een tapis vloer zal ter plaatse worden uitgevoerd. Na het leggen van de vloer zal deze nog geschuurd worden alvorens deze behandeld zal worden met olie, wax of een lak.
Tapis kan in verschillende patronen worden gelegd. Denk hierbij aan een Hongaarse punt, een visgraatpatroon met eventueel een band en bies. Of wat denkt u van een mooi Versailles patroon.

Traditioneel parket Bourgogne

9 mm dik maar liefst. Jawel de Bourgogne is een onverslijtbare vloer die net als tapis wordt verlijmd en gespijkers op een tussenvloer van spaanplaat of eiken mozaïek. Daarnaast heeft het alle voordelen van een multiplank parket. Doordat de bourgogne vloer maar liefst 9 mm dik is, is de vloer nagenoeg onverslijtbaar. Deze vloer gaat dan ook wel een leven mee in tegenstelling tot multiplank parket.
Bourgogne is net als tapis en een multiplank zeer geschikt voor vloerverwarming. Echter de tussenvloer zal een eiken mozaïekvloer moeten zijn. De vloerdelen zijn in verschillende breedtes leverbaar. Dit tot wel 25 cm. Uiteraard zijn verschillende breedte voor uw vloer leverbaar. Zo krijgt u een speels effect in uw vloer.
Net als tapis zal de afwerking van de vloer ter plaatse worden uitgevoerd. Na het leggen van de vloer zal deze nog geschuurd worden alvorens deze behandeld zal worden met olie, wax of een lak.
Ook is het mogelijk om Bourgogne in patronen te laten leggen. U moet dan denken aan een groot visgraatpatroon, een Hongaarse punt of een blokpatroon. Echter is de keuze in legpatronen kleiner dan die bij tapis.

Gecertificeerde vakmensen

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Uitgebreid aanbod aan vloeren

Onderhoudsvriendelijke vloeren